BIOGRAFIE

Sopraan Bibi van den Dijck heeft een helder lyrisch geluid. Haar flexibele stem stelt Bibi in staat om muziek uit verschillende stijlen uit te voeren; van barokmuziek tot en met opera. Van modern klassiek tot en met jazz, kleinkunst- en musical repertoire en improvisatie.

Bibi zong solo’s in verschillende oratoria, waaronder de diverse passies en oratoria van Bach. Het Requiem, de Krönungsmesse, Laudate Dominum en de Mis in C-klein van Mozart, het Requiem van Brahms, Fauré en de Nelson Mis van Haydn. Op het opera podium zong zij bij B.O.O.M! Bold Opera On the Move de rollen van Susanna in Le Nozze di Figaro en Pamina in Die Zauberflöte. In samenwerking met Frank Groothof Muziektheater en de NJO Muziekzomer zong zij Pamina in De Toverfluit. Bij Opera Noord Holland zong zij La Ciesca in Gianni Schicchi en Marie in Die Verkaufte Braut. Ook produceerde en zong zij een theatrale uitvoering van Schubert’s Die Winterreise voor KamerOperaFestival Maastricht.

Als koor- en ensemblezangeres zingt Bibi bij de Nederlandse Reisopera en bij Consensus Vocalis. Zij treedt namens stichting Diva Dichtbij op als Diva in huiskamers op gesloten afdelingen, bij langdurig zieken en dementerende ouderen.

Bibi studeerde klassiek zang aan het conservatorium van Rotterdam en jazz zang aan het conservatorium van Maastricht. Momenteel wordt zij gecoacht door Ira Siff. Aanvullend aan haar studie nam zij deel aan masterclasses en lessen van onder meer Gemma Visser, AIMS International Music Summerschool, The international Belcanto Academy en De Jekerstudio/Toneelacademie Maastricht.

Zij heeft daarnaast een Bachelor behaald in Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Maastricht en een master in Journalistiek en Mediastudies aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.