OVER BIBI

Sopraan Bibi van den Dijck is een veel gevraagd klassiek zangeres. Zij was als soliste te horen in verschillende oratoria, waaronder diverse passies en oratoria van Bach. Het Requiem, de Krönungsmesse, Laudate Dominum en de Mis in C-klein van Mozart, het Requiem van Brahms, Fauré en de Nelson Mis van Haydn. Op het operapodium zong zij bij B.O.O.M! Bold Opera On the Move de rollen van Susanna in Le Nozze di Figaro en Pamina in Die Zauberflöte. In samenwerking met Frank Groothof Muziektheater en de NJO Muziekzomer zong zij Pamina in De Toverfluit. Bij Opera Noord Holland zong zij La Ciesca in Gianni Schicchi en Marie in Die Verkaufte Braut. Zij zong en speelde een theatrale uitvoering van Schubert’s Die Winterreise voor KamerOperaFestival Maastricht.

Als freelance koor- en ensemblezangeres zingt Bibi bij de Nederlandse Reisopera en bij Consensus Vocalis. Namens stichting Diva Dichtbij treedt Bibi op als Diva in huiskamers op gesloten afdelingen, bij langdurig zieken en dementerende ouderen.

Bibi studeerde klassiek zang aan het conservatorium van Rotterdam en jazz zang aan het conservatorium van Maastricht. Momenteel wordt zij gecoacht door Ira Siff en Laurence Dale. Aanvullend aan haar studie nam zij deel aan masterclasses en lessen van onder meer Gemma Visser, AIMS International Music Summerschool, The international Belcanto Academy en De Jekerstudio/Toneelacademie Maastricht. Bibi ontving recent een stipendium van het Geesje Poutsma Leenfonds te Utrecht, om zich verder te ontwikkelen als uitvoerend musicus.