Biografie

 

Bibi van den Dijck is een Nederlandse klassieke zangeres en vocal coach. Zij heeft een flexibele sopraanstem waar mee zij zowel opera en klassiek repertoire als pop, jazz en muziektheater kan zingen.

Na haar studies aan het Maastrichts Conservatorium en het Codarts Conservatorium Rotterdam, heeft Bibi opgetreden als solist in diverse oratoria, recitals, cross-over performances en operaproducties. Waaronder de Requiems van Mozart, Brahms en Faure, passies van Bach en de Nelson Mass van Haydn. Op het operapodium was zij te horen en te zien als Susanna in Le Nozze di Figaro, als Pamina en als Papagena in Die Zauberflote, in Gianni Schicchi en als Marie in Die Verkaufte Braut.

Namens Stichting Diva Dichtbij zingt Bibi regelmatig aan iemands bed, of in huiskamers van zorginstellingen voor langdurig zieke mensen, die zorg nodig hebben en niet naar het theater kunnen. Als koorzangeres werkt Bibi voor de Nederlandse Reisopera (NRO) en Consensus Vocalis.

Naast haar werk als uitvoerend zangeres, geeft Bibi met veel plezier zangles. Zij coachte inmiddels vele zangers en zangeressen afkomstig uit heel Nederland en geeft regelmatig zang- en presentatieworkshops aan koren en bedrijven.